Naturalny Olej Rycynowy 50ml / 100ml

3,90 

Naturalny Olej Rycynowy 50ml / 100ml
• właściwości wygładzające, zmiękczające i nawilżające
• stymuluje wzrost włosów i rzęs, jednocześnie wzmacnia, zapobiega wypadaniu włosów i dodaje blasku
• miesza się z wodą, dzięki czemu może być stosowany jako emulgator
• stosowany systematycznie przyciemnia włosy
• nie zatyka porów, dobrze się wchłania, można go łączyć z innymi olejkami i kwasem hialuronowym
Wyczyść
Naturalny Olej Rycynowy 50ml / 100ml

Olej bogaty w kwasy tłuszczowe ceniony jest za swoje właściwości ochronne wobec naskórka, a w szczególności włosów. Można go stosować na skórę dotkniętą chorobą (łuszczyca, grzybica, rozstępy), tłustą, skłonną do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu na wybrane partie ciała. Posiada wysokie powinowactwo do keratyny.
Ma zaskakująco wiele zastosowań:
• w salonach masażu,
• w aromaterapii
• w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów
• jest składnikiem szamponów, odżywek do nawilżania skóry i włosów, kremów i kremów do golenia
• służy do produkcji transparentnych mydeł glicerynowych ze względu na swoje właściwości pieniące.
• jest niezastąpiony w produkcji wyrobów mydlanych.
• może być stosowany jako suplement lub substytut oleju kokosowego lub oleju z ziaren palmowych.
• w stężeniu 3 – 5% olejek rycynowy daje obfitą pianę
Butelka z ciemnego szkła z pompką
INCI: Ricinus Communis (Rycynowy) Seed Oil
Kraj pochodzenia: Indie
Pojemność butelki

100ml, 50ml

UWAGA!

Przeciwwskazania:

  • Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
  • Nie zaleca się spożywania przez kobiety w ciąży, matki karmiące piersią, dzieci oraz osobą poniżej 18 roku życia.

Przechowywanie:

  • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
  • Przechowywać suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii produkcyjnej znajduje się na boku/spodzie opakowania.

Pamiętaj!

Należy pamiętać, że wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. Dotyczy to każdego produktu, dlatego musisz pamiętać o rozsądku i stosować się do zaleceń producenta, bądź dietetyka!

** – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.

*Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii.

*Składniki, gramatura oraz wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wariantu smakowego produktu.

Naturalny Olej Rycynowy 50ml / 100ml

3,90 

Naturalny Olej Rycynowy 50ml / 100ml
• właściwości wygładzające, zmiękczające i nawilżające
• stymuluje wzrost włosów i rzęs, jednocześnie wzmacnia, zapobiega wypadaniu włosów i dodaje blasku
• miesza się z wodą, dzięki czemu może być stosowany jako emulgator
• stosowany systematycznie przyciemnia włosy
• nie zatyka porów, dobrze się wchłania, można go łączyć z innymi olejkami i kwasem hialuronowym
Wyczyść
Naturalny Olej Rycynowy 50ml / 100ml

Olej bogaty w kwasy tłuszczowe ceniony jest za swoje właściwości ochronne wobec naskórka, a w szczególności włosów. Można go stosować na skórę dotkniętą chorobą (łuszczyca, grzybica, rozstępy), tłustą, skłonną do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu na wybrane partie ciała. Posiada wysokie powinowactwo do keratyny.
Ma zaskakująco wiele zastosowań:
• w salonach masażu,
• w aromaterapii
• w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów
• jest składnikiem szamponów, odżywek do nawilżania skóry i włosów, kremów i kremów do golenia
• służy do produkcji transparentnych mydeł glicerynowych ze względu na swoje właściwości pieniące.
• jest niezastąpiony w produkcji wyrobów mydlanych.
• może być stosowany jako suplement lub substytut oleju kokosowego lub oleju z ziaren palmowych.
• w stężeniu 3 – 5% olejek rycynowy daje obfitą pianę
Butelka z ciemnego szkła z pompką
INCI: Ricinus Communis (Rycynowy) Seed Oil
Kraj pochodzenia: Indie
Pojemność butelki

100ml, 50ml

UWAGA!

Przeciwwskazania:

  • Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
  • Nie zaleca się spożywania przez kobiety w ciąży, matki karmiące piersią, dzieci oraz osobą poniżej 18 roku życia.

Przechowywanie:

  • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
  • Przechowywać suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii produkcyjnej znajduje się na boku/spodzie opakowania.

Pamiętaj!

Należy pamiętać, że wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. Dotyczy to każdego produktu, dlatego musisz pamiętać o rozsądku i stosować się do zaleceń producenta, bądź dietetyka!

** – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.

*Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii.

*Składniki, gramatura oraz wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wariantu smakowego produktu.