Macerat Z Marchwi 50ml/100ml

5,59 7,79 

Macerat Z Marchwi 50ml/100ml – Olej, macerat z marchwi otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowe marchwi dzikiej daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość.

Ważne: Olej z marchwi powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia, gdyż jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. W kontakcie z ubraniami, może je zabrudzić na pomarańczowo.

Butelka z ciemnego szkła z praktyczną pompką
Ingredients: helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa extract
Wyczyść
Macerat Z Marchwi 50ml/100ml
SKU: Brak danych Kategoria: Tagi: ,

Pojemność butelki

100ml, 50ml

WŁAŚCIWOŚCI

  • napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek.
  • tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.
  • łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę.
  • charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor
  • zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest bogata w beta karoten
  • działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F
  • jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV
  • doskonale nadaje się jako olejek do opalania.
  • w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu.

ZASTOSOWANIE

  • po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia aby uniknąć zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny
  • można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.

Macerat Z Marchwi 50ml/100ml

5,59 7,79 

Macerat Z Marchwi 50ml/100ml – Olej, macerat z marchwi otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowe marchwi dzikiej daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość.

Ważne: Olej z marchwi powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia, gdyż jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. W kontakcie z ubraniami, może je zabrudzić na pomarańczowo.

Butelka z ciemnego szkła z praktyczną pompką
Ingredients: helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa extract
Wyczyść
Macerat Z Marchwi 50ml/100ml
SKU: Brak danych Kategoria: Tagi: ,

Pojemność butelki

100ml, 50ml

WŁAŚCIWOŚCI

  • napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek.
  • tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.
  • łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę.
  • charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor
  • zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest bogata w beta karoten
  • działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F
  • jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV
  • doskonale nadaje się jako olejek do opalania.
  • w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu.

ZASTOSOWANIE

  • po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia aby uniknąć zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny
  • można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.